Holland Sail. Zeilen op het IJsselmeer en de Waddenzee. Ervaar vrijere tijd!
Offerte aanvragen Beschikbaarheid

Vaar mee met onze
traditionele zeilschepen

Bekijk de vloot

Harlingen, ideale afvaarthaven voor zeiltochten op Waddenzee

De schepen van Holland Sail liggen aan de Nieuwe Willemskade en in de Oude Buitenhaven.

Als u direct uit de haven het Wad op wilt varen, is er geen betere afvaarthaven dan Harlingen. In Harlingen is de vloot van Holland Sail volop aanwezig. Of u nu met 10 of 35 personen of meer de Waddenzee op wilt varen. Want voor een weekendje of langer zeilen vanuit Harlingen, kunt u onze traditionele zeilschepen huren. Schepen met karakteristieke namen zoals de Lotus, Aegir en Morgana verzorgen dag- en meerdaagse tochten zeilen vanuit Harlingen. Kom naar sfeervol Harlingen en scheep in om te genieten van het zeilen. Harlingen is dan een sfeervolle afvaarthaven. Zo kunt u voordat u gaat zeilen, Harlingen nog even verkennen met de vele winkels en terrassen. Gegarandeerd een goed begin. Ook zeilen vanuit Harlingen? 

Offerte aanvragen
De schepen van Holland Sail te boeken vanuit Harlingen

Onze kwaliteitsvloot omvat meer dan twintig schepen waarvan een deel is te boeken om te zeilen vanuit Harlingen. Zeilen vanuit Harlingen maakt dat u inscheept op zout water en de zeilen hijst op de Waddenzee. De afstand tot Terschelling is nog geen twintig zeemijl vanuit Harlingen. Hoeveel tijd u erover doet om naar dit prachtige eiland te zeilen, verschilt sterk per keer. Heeft u stroom mee of wordt het tegenstrooms kruisen? Misschien wilt u onderweg wel droogvallen op een zandbank en de tijd nemen voor een wandeling over het Wad? Ook Texel en Vlieland kunt u diezelfde dag nog bereiken. Uiteraard kunt u ook zuidelijk zeilen en het IJsselmeer bezoeken. Harlingen is bovendien zeer goed bereikbaar, zowel met de auto als het openbaar vervoer.

Sfeervol Harlingen

Harlingen heeft vele havens. U vindt onze schepen aan de Nieuwe Willemshaven, de Zuiderhaven en het Plankenpad. Klik hier voor een plattegrond met alle ligplaatsen. Alle schepen kunt u vanaf station Harlingen-haven lopend goed bereiken. Er zijn meerdere bewaakte en onbewaakte parkeerplaatsen waar u uw auto voor langere tijd kunt stallen. 

Zeilactiviteiten

Veelgestelde vragen
Schoolreis: educatief, aktief en ook erg leuk

Schoolreis: educatief, aktief en ook erg leuk

Skills ontwikkelen, biologie, geografie, samenwerken en dat alles in een...
Bedrijfsuitje: met uw collega's zeilen

Bedrijfsuitje: met uw collega's zeilen

Wilt u teambuilden, heeft u iets te vieren of wilt u gewoon een iets...
Meezeilreizen

Meezeilreizen

In plaats van een geheel schip, kunt u ook een bed of hut aan boord boeken.

Blijf op de hoogte van onze acties en nieuws

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang ze in je mailbox!