Holland Sail. Zeilen op het IJsselmeer en de Waddenzee. Ervaar vrijere tijd!
Offerte aanvragen Beschikbaarheid

De beste schoolreis
van je leven

Vraag een offerte aan
U bent hier:

Zeilen met schoolreisje

Beleef een schoolreisje vol avontuur en actie op een traditioneel zeilschip. Ontdek tijdens een schoolreisje op een klipper of een tjalk hoe een kompas werkt, wat getijden inhouden en wat schoten en vallen zijn. Een (mid)week lang samen op een leuke manier bezig zijn en tegelijkertijd veel leren, zowel aan boord als aan land.

Activiteiten

Een schoolreis op een zeilschip met ervaren schipper en matroos is als een ontdekkingsreis! Er zijn ontzettend veel activiteiten die leerlingen kunnen doen tijdens een zeiltocht op het IJsselmeer en Waddenzee:
 
  • Aan boord helpen de leerlingen met zeilen, navigeren en koken. 
  • Indien het weer en de lengte van de reis het toelaten, is het ook mogelijk om droog te vallen op de Waddenzee. Omdat de zeilschepen een platte bodem hebben, kunnen ze op de bodem van de Waddenzee liggen op het moment dat het eb wordt. Vervolgens kunnen de leerlingen van boord om te gaan wadlopen! Zodra het water weer begint te stijgen, stapt iedereen aan boord, worden de zeilen gehesen en gaat de zeiltocht weer verder.
  • Naast het zeilen is er volop tijd om aan land leuke dingen te doen, zoals fietsen op een Waddeneiland, zwemmen in de Waddenzee of het IJsselmeer, het stoomgemaal in Lemmer bezoeken, het planetarium in Franeker bewonderen of krabbetjes vangen in de haven van Terschelling.
  • 's Avonds kunnen de leerlingen uit hun dak gaan in de disco op Terschelling.
  • Elke nacht ligt het zeilschip in een andere havenstad aan het IJsselmeer of op een van de waddeneilanden. Ook is het mogelijk voor anker te gaan en je in slaap te laten wiegen door de golven!

Leren

Een schoolkamp op het water kan voor uw leerlingen of studenten educatief van aard zijn en/of voor plezier. Bespreek uw wensen met de schipper. Zij hebben ruime ervaring met zeilen met scholen om activiteiten te definieren die aanknopingspunten hebben met vakken zoals biologie of geschiedenis en teambuilding. Onderwerpen die over het algemeen aan de orde komen zijn bijvoorbeeld: getijden, natuur en milieu, metereologie, leren zeilen, knopen leggen en navigereren. 

Teambuilding

Een (mid) week samen op schoolkamp zeilen op een zeilschip staat voor plezier, vrijheid en avontuur. De leerlingen mogen samen met de bemanning de zeilen hijsen en onder begeleiding van een kok koken. Geslapen wordt er in de gedeelde hutten, beneden deks.

Het zeilen geeft de mogelijkheid elkaar weer op een andere manier te leren kennen en meer te leren samenwerken. 

Het is niet nodig om zeilervaring te hebben en omdat het voor alle leeftijden geschikt is, kan iedereen mee doen. Is dat niet goed voor de teamspirit in de klas!

Zeilen, leren en avontuur!

Zeilactiviteiten

Veelgestelde vragen
Schoolreis: educatief, aktief en ook erg leuk

Schoolreis: educatief, aktief en ook erg leuk

Skills ontwikkelen, biologie, geografie, samenwerken en dat alles in een...
Bedrijfsuitje: met uw collega's zeilen

Bedrijfsuitje: met uw collega's zeilen

Wilt u teambuilden, heeft u iets te vieren of wilt u gewoon een iets...
Meezeilreizen

Meezeilreizen

In plaats van een geheel schip, kunt u ook een bed of hut aan boord boeken.

Blijf op de hoogte van onze acties en nieuws

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang ze in je mailbox!