Holland Sail. Zeilen op het IJsselmeer en de Waddenzee. Ervaar vrijere tijd!
Offerte aanvragen Beschikbaarheid

Boek een uitje zeilen met je
familie of vrienden

50% familiekorting in het hoogseizoen

Zeilen met familie en vrienden

Op zoek naar ideeën voor een uitje met familie of vrienden? Huur een zeilschip en ga bijvoorbeeld een weekend of dagtocht zeilen op de Waddenzee of het IJsselmeer. Hijs met elkaar de zeilen voor een onvergetelijke reis en beleef fantastische zeilavonturen!

Op een zeilschip bepalen de wind en getijden uw vaarroute en heeft u volop tijd voor uw familie en vrienden. Een zeilschip biedt u een besloten omgeving voor uw gezelschap midden in de natuur, waar u zowel samen kunt ontspannen en feestvieren als gezellig samen actief bezig kunt zijn met het zeilen. Ook voor gezelschappen met mensen van verschillende leeftijden is zeilen een ideale activiteit. 

  • Vanuit Enkhuizen zeilt u over het IJsselmeer naar de gezellige havens rond de voormalige Zuiderzee. Zeil naar steden zoals Hoorn, Medemblik of Stavoren en voor een langere zeilreis naar bijvoorbeeld Edam, Monnickendam, Workum, Makkum of Lemmer. Afhankelijk van de duur van uw zeilvakantie is het ook mogelijk om naar Amsterdam of naar de Waddeneilanden te zeilen. 
  • Vanuit Harlingen zeilt u direct op de Waddenzee en bent u meteen in een prachtig natuurgebied. De Wadden zijn wellicht wel het mooiste stukje Nederland en wat is er leuker dan daar zeilend van te genieten? Onderweg kunt u de waddeneilanden bezoeken en bijvoorbeeld van boord gaan om de mooie natuur te ontdekken. Uiteraard kunt u ook vanuit Harlingen het IJsselmeer op varen en de gezellige havenplaatsjes bezoeken.

Droogvallen op de Waddenzee
Op de Waddenzee heeft u de unieke kans om met het zeilschip droog te vallen op een zandbank. Terwijl het eb wordt, hebt u alle tijd om lekker te zonnen, lezen, zwemmen, spelletjes doen of bij te praten. Zodra het water verdwenen is en het schip drooggevallen is, kunt u van boord stappen om te wadlopen. 

Koken en catering
U kunt ervoor kiezen om gezellig met de groep te koken in de volledig ingerichte keuken of u kunt zich heerlijk laten verwennen door de scheepskok met catering. Er zijn verschillende cateringarrangementen. 

Zeilen met uw gezelschap
Holland Sail heeft verschillende formaten zeilschepen die u kunt huren. Op de kleinste zeilschepen kunt u met maximaal 12 personen overnachten en op de grootste kunt u comfortabel met maximaal 35 personen overnachten. 
Is uw groep kleiner dan 8 personen? Dan is het ook mogelijk om niet een heel zeilschip te huren maar een bed of hut op een van onze meezeilreizen

Offerte aanvragen

Arrangementen voor een uitje zeilen

Meer zeiltochten

Blijf op de hoogte van onze acties en nieuws

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang ze in je mailbox!