Holland Sail. Zeilen op het IJsselmeer en de Waddenzee. Ervaar vrijere tijd!
Offerte aanvragen Beschikbaarheid

Zeilen op de Waddenzee, wadlopen en
Waddeneilanden bezoeken

Zeilvakantie boeken

Zeilen op de Waddenzee en een mooie zeiltocht naar de Waddeneilanden

Beleef een dagtocht of zeilvakantie op de Waddenzee, het mooiste dat er is! Het verschil tussen eb en vloed is ongeveer twee meter en het getij bepaalt hier de koers.

Waddeneilanden
Vlieland en Terschelling zijn vaak al in een dagtocht bereikbaar vanuit Harlingen, Texel soms al vanuit Enkhuizen. Tijdens de langere zeiltochten zijn de Waddeneilanden eveneens vanuit Enkhuizen bereikbaar en zijn de andere Waddeneilanden ook aan te doen. Uiteraard kunt u tijdens de zeilreis ook van boord om de Waddeneilanden te bezoeken. U zult zich gegarandeerd optimaal vermaken: lange stranden, prachtig duin en bosgebied, gezellige dorpjes, originele winkeltjes, vele fietspaden en oergezellige horeca. Hier beleeft u het ultieme vakantiegevoel. Zet koers naar de Waddeneilanden of maak een tussenstop tijdens het zeilen en ga voor anker: midden op de Waddenzee. Jazeker, ook dat is mogelijk!

Droogvallen op de Waddenzee
Op de Waddenzee verandert de waterstand continue omdat eb en vloed elkaar iedere zes uur afwisselen. Met afgaand water wordt het schip met z'n platte onderkant boven een zandbank gevaren en dan is het wachten tot de zeebodem in zicht komt. Is het schip drooggevallen, dan kunt u van boord stappen en gaan wadlopen! Zodra het vloed wordt en er weer genoeg water staat, zeilt u weer verder. Droogvallen op de Waddenzee is keer op keer een unieke ervaring die iedere Nederlander een keer zou moeten meemaken.

Natuurgebied 
Het Nederlandse deel beslaat maar liefst 2400 vierkante kilometer. Miljoenen vogels (zoals de scholekster, kanoet, wulp, bergeend en grutto) voelen zich hier thuis. Grote kans dat u tijdens uw zeiltocht op de Waddenzee zeehonden tegenkomt, die heerlijk liggen te zonnen op een zandbank in de Waddenzee.

Offerte aanvragen

Zeilactiviteiten

Veelgestelde vragen
Schoolreis: educatief, aktief en ook erg leuk

Schoolreis: educatief, aktief en ook erg leuk

Skills ontwikkelen, biologie, geografie, samenwerken en dat alles in een...
Bedrijfsuitje: met uw collega's zeilen

Bedrijfsuitje: met uw collega's zeilen

Wilt u teambuilden, heeft u iets te vieren of wilt u gewoon een iets...
Meezeilreizen

Meezeilreizen

In plaats van een geheel schip, kunt u ook een bed of hut aan boord boeken.

Blijf op de hoogte van onze acties en nieuws

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang ze in je mailbox!